Liker du ikke programmering? Her er 5 IT-sertifiseringer som ikke krever programmering

  • Programmering
  • Karrierevei
  • Sertifiseringer
  • Published by: André Hammer on jan 09, 2023

Det er ikke uvanlig at IT-fagfolk misliker programmering, ettersom det kan være utfordrende og krever et høyt nivå av teknisk kunnskap og ferdigheter. Programmering innebærer å bruke et spesifikt språk eller sett med språk for å lage eller endre programvare og applikasjoner og kan kreve betydelig tid og krefter å lære og mestre. Folk ser ut til å enten være født med eller uten sterk evne til å tenke logisk og forstå abstraksjoner. Ingen vet med sikkerhet hvilke deler av hjernen som kan ha skylden for disse forskjellene. Samtidig er det viktig å huske at noen mennesker kanskje ikke er tilbøyelige til programmering av andre grunner. Hvis noen ikke tror på sine egne ferdigheter, kan det gjøre det vanskelig for dem å lære harde konsepter eller til og med konsepter som bare antas å være vanskelige. Folk kan også bli distrahert av ting som økonomiske begrensninger som gjør det vanskelig for dem å bruke all sin mentale energi på å lære informatikk.

I tillegg, når det kommer til programmering, begynner mange mennesker ungt, noe som først og fremst skyldes miljøet deres, som om de hadde enkel tilgang til en datamaskin. Når de kommer til college, er de allerede langt foran alle andre, så det ser ut som programmering kommer "naturlig" for dem, mens de i virkeligheten nettopp hadde et forsprang.

Selv om programmeringsferdigheter ofte er nødvendige for visse IT-roller, er det mulig å ha en vellykket karriere i feltet uten å glede seg over eller spesialisere seg i programmering.

Heldigvis inkluderer ikke alle IT-sertifiseringer programmering som et krav eller et fokusområde. Mange IT-sertifiseringer fokuserer på spesifikke teknologier eller metoder, for eksempel nettverk, sikkerhet eller prosjektledelse, og krever ikke programmeringskunnskaper. Det finnes også sertifiseringer tilgjengelig for spesifikke programmeringsspråk, som Java eller Python, men disse er ikke nødvendigvis påkrevd eller inkludert i alle IT-sertifiseringer. Det er viktig å nøye undersøke og sammenligne forskjellige tilgjengelige sertifiseringer for å finne ut hvilke som stemmer overens med dine interesser og karrieremål.


Fordeler og ulemper med programmering i IT-sertifiseringer

Som alt i livet, har til og med programmering som en karriere sine fordeler og ulemper. Så her er en titt på begge sider av mynten, slik at du kan ta en utdannet beslutning om IT-sertifiseringene dine.

Fordeler

  • Demonstrert ferdigheter: En programmeringssertifisering kan vise potensielle arbeidsgivere at du har ferdighetene og kunnskapene til effektivt å bruke et bestemt programmeringsspråk eller teknologi.
  • Relevant opplæring: Mange programmeringssertifiseringer krever opplæring og videreutdanning, noe som kan hjelpe deg med å holde deg oppdatert på den siste utviklingen og beste praksis på feltet.
  • Troverdighet: Å ha en programmeringssertifisering kan bidra til å etablere deg som en troverdig profesjonell innen feltet, noe som kan være verdifullt for jobbmuligheter og avansementmuligheter.
  • Spesialisering: En programmeringssertifisering kan hjelpe deg med å spesialisere deg innen et bestemt programmeringsområde, for eksempel nettutvikling eller dataanalyse, noe som kan gjøre deg mer verdifull for potensielle arbeidsgivere.

Udemper:

  • Begrenset omfang – Mange programmeringssertifiseringer fokuserer på spesifikke språk eller teknologier, noe som kan begrense deres relevans og verdi i det bredere IT-feltet. En sertifisering i et spesifikt programmeringsspråk kan for eksempel ikke gjelde for andre språk eller teknologier, og gir kanskje ikke samme nivå av anerkjennelse eller troverdighet som mer generelle IT-sertifiseringer.
  • Utdatert informasjon - Teknologiindustriens raske natur betyr at programmeringsspråk og -teknologier hele tiden utvikler seg og endrer seg. Dette kan gjøre det vanskelig for sertifiseringsprogrammene å følge med på den siste utviklingen og sikre at informasjonen de gir er aktuell og relevant. Som et resultat kan noen programmeringssertifiseringer inneholde utdatert informasjon eller ikke lenger være gjeldende for det nåværende arbeidsmarkedet.
  • Begrenset verdi – Mange arbeidsgivere og ansettelsesledere legger mer vekt på erfaring og praktiske ferdigheter i den virkelige verden enn på sertifiseringer. Dette kan gjøre det vanskelig for personer med programmeringssertifiseringer å skille seg ut fra andre kandidater og vise sin verdi for potensielle arbeidsgivere. I noen tilfeller kan arbeidsgivere se på sertifiseringer som et grunnleggende krav og ikke som en vesentlig differensiator når de vurderer kandidater.
  • Kostnads- og tidsforpliktelse – Å få en programmeringssertifisering kan være dyrt og tidkrevende, siden det vanligvis krever å ta kurs, delta på treningsøkter og bestå eksamener. Dette kan være en betydelig investering av både tid og penger, og gir kanskje ikke god avkastning hvis sertifiseringen ikke fører til bedre jobbutsikter eller lønnsøkninger.

Samlet sett, mens programmeringssertifiseringer kan være verdifulle for enkelte individer, er de kanskje ikke egnet for alle og kan ha noen ulemper. Det er viktig å nøye undersøke og sammenligne de forskjellige sertifiseringene som er tilgjengelige og vurdere de potensielle kostnadene og fordelene før du tar en beslutning. Her er de 5 beste IT-sertifiseringene som ikke involverer programmering.


Topp 5 IT-sertifiseringer som ikke krever programmering

Hvis du er en IT-profesjonell som ikke liker programmering, kan det være utfordrende å finne sertifiseringsprogrammer som stemmer overens med dine interesser og karrieremål. Imidlertid er det fortsatt mange verdifulle sertifiseringer tilgjengelig som kan hjelpe deg med å avansere innen ditt felt og forbedre ferdighetene dine uten å kreve bakgrunn i programmering. Her er fem toppsertifiseringer for IT-fagfolk som ikke liker programmering:

1) Certified Information Systems Security Professional (CISSP)

The Certified Information Systems Security Professional (CISSP) er en høyt respektert sertifisering på området av informasjonssikkerhet. Den er designet for IT-fagfolk som har minst fem års erfaring i feltet og ønsker å demonstrere sin ekspertise innen områder som sikkerhetsteknikk, risikostyring og kryptografi.

For å oppnå CISSP-sertifiseringen må du bestå en streng eksamen som dekker et bredt spekter av emner, inkludert sikkerhetsarkitektur og -design, sikkerhetsoperasjoner og sikkerhet for aktiva. Selv om noe programmeringskunnskap kan være nyttig i visse områder av eksamen, er det ikke et krav for å lykkes. Eksamenen består av 250 flervalgsspørsmål og må gjennomføres innen seks timer. Kandidater må også godta å følge (ISC)² etiske retningslinjer og ha minst fem års erfaring på feltet, med minimum tre år i minst to av de åtte domenene til (ISC)² CBK.

CISSP-sertifiseringen har en startkostnad på $699 for (ISC)²-medlemmer og $999 for ikke-medlemmer. I tillegg må sertifiserte personer betale en årlig vedlikeholdsavgift på $125 for (ISC)²-medlemmer og $225 for ikke-medlemmer.

2) Sertifisert i Risk and Information Systems Control (CRISC)

Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC)-sertifiseringen er ideell for IT-fagfolk som ønsker å spesialisere seg innen risikostyring og informasjonssystemkontroll. Det tilbys av Information Systems Audit and Control Association (ISACA) og er anerkjent globalt som en målestokk for ekspertise på dette feltet.

For å oppnå CRISC-sertifiseringen må du ha minst tre års erfaring innen IT-risikostyring og bestå en omfattende eksamen som dekker emner som risikoidentifikasjon, vurdering og evaluering. Selv om programmeringskunnskaper ikke kreves for denne sertifiseringen, er en sterk forståelse av IT-systemer og deres potensielle sårbarheter avgjørende. Eksamen består av 150 flervalgsspørsmål og skal gjennomføres innen fire timer. Kandidater må også godta å følge ISACAs retningslinjer for profesjonell etikk og opprettholde sertifiseringen gjennom studiepoeng (CPE).

Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC) – CRISC-sertifiseringen har en startkostnad på $450 for ISACA-medlemmer og $725 for ikke-medlemmer. I tillegg må sertifiserte personer betale en årlig vedlikeholdsavgift på $45 for ISACA-medlemmer og $85 for ikke-medlemmer.

3) Certified Information Security Manager (CISM)

Sertifiseringen Certified Information Security Manager (CISM) er et annet populært alternativ for IT-fagfolk som ønsker å spesialisere seg i informasjonssikkerhet. Det tilbys av ISACA og fokuserer spesifikt på administrasjonen av en organisasjons sikkerhetsprogram.

For å oppnå CISM-sertifiseringen må du ha minst fem års erfaring innen feltet og bestå en eksamen som dekker emner som sikkerhetsstyring, risikostyring og hendelseshåndtering. Selv om programmeringskunnskaper ikke kreves for denne sertifiseringen, er en sterk forståelse av IT-systemer og deres potensielle sårbarheter avgjørende. Eksamen består av 150 flervalgsspørsmål og skal gjennomføres innen fire timer. Kandidater må også godta å følge ISACAs retningslinjer for profesjonell etikk og opprettholde sertifiseringen gjennom studiepoeng (CPE).

Certified Information Security Manager (CISM) – CISM-sertifiseringen har en startkostnad på $450 for ISACA-medlemmer og $725 for ikke-medlemmer. I tillegg må sertifiserte personer betale en årlig vedlikeholdsavgift på $45 for ISACA-medlemmer og $85 for ikke-medlemmer.

4) Sertifisert etisk hacker (CEH)

Certified Ethical Hacker (CEH)-sertifiseringen er utviklet for IT-fagfolk som ønsker å lære å identifisere og utnytte sårbarheter i datasystemer. Denne sertifiseringen tilbys av International Council of Electronic Commerce Consultants (EC-Council) og er høyt respektert i bransjen.

For å oppnå CEH-sertifiseringen må du bestå en omfattende eksamen som dekker emner som nettverkssikkerhet, kryptografi og nettapplikasjonssikkerhet. Selv om noe programmeringskunnskap kan være nyttig i visse områder av eksamen, er det ikke et krav for å lykkes. Eksamen består av 125 flervalgsspørsmål og skal gjennomføres innen fire timer. Kandidater må være Certified Ethical Hackers (CEH) - CEH-sertifiseringen har en startkostnad på $1199 for medlemmer av EC-rådet og $1699 for ikke-medlemmer. Det er ingen løpende vedlikeholdsgebyrer for denne sertifiseringen.

5) CompTIA A+

Ther sertifisering regnes som bransjestandarden for IT-fagfolk på inngangsnivå og er ofte en forutsetning for mange IT-roller. Eksamenen dekker et bredt spekter av emner, inkludert maskinvare, nettverk og sikkerhet, og er designet for å teste kunnskapen og ferdighetene til IT-støtteteknikere. Etter å ha bestått eksamen, vil enkeltpersoner oppnå CompTIA A+-sertifiseringen, som er gyldig i tre år.

For å oppnå CompTIA A+-sertifiseringen, må enkeltpersoner bestå to eksamener: 220-1001 (Core 1) eksamen og 220-1002 (Core 2) eksamen. Disse eksamenene er utformet for å teste kunnskapen og ferdighetene til IT-støtteteknikere på en rekke områder, inkludert maskinvare- og nettverksteknologier, sikkerhet og feilsøking.

CompTIA A+-sertifiseringen er gyldig i tre år, hvoretter enkeltpersoner må fornye sertifiseringen ved å ta videreutdanningskurs eller bestå en resertifiseringseksamen. Å fornye sertifiseringen er viktig, siden det hjelper enkeltpersoner å holde seg oppdatert med de nyeste teknologiene og beste praksis innen IT-støtte.

Kostnaden for CompTIA A+-sertifiseringseksamenen er $219 for medlemmer og $319 for ikke-medlemmer. Denne prisen inkluderer ikke kostnadene for studiemateriell, opplæringskurs eller andre ressurser som kan være nødvendige for å forberede seg til eksamen.


Avsluttende tanker

Det er mange IT-sertifiseringer som ikke krever programmeringskunnskaper, og den beste for deg vil avhenge av dine personlige mål og interesser. Sertifiseringer kan gi et anerkjent og standardisert mål på kompetanse og kan hjelpe fagfolk med å differensiere seg på arbeidsmarkedet.

Hvis du vurderer å bli sertifisert, har Readynez deg dekket. Gjennom mange års erfaring med å jobbe med mer enn 1000 toppbedrifter i verden, har vi laget Readynez Best Practice-modellen for læring og tilpasset opplæring.

Trenn i hvilken som helst teknologi, hvor som helst i verden, ved å bruke den prisbelønte Readynez-metoden som tilbyr omfattende opplæring av høy kvalitet som er utviklet for å hjelpe enkeltpersoner med å forberede seg til sertifiseringseksamener.

Hvis du er usikker på noe angående sertifiseringer, det være seg programmering, kostnader, tidslinjer osv., er vårt team av fagfolk tilgjengelig for å chatte med deg til enhver tid. Alt du trenger å gjøre er å ta kontakt!

Samlet sett kan det å få en IT-sertifisering være en verdifull investering i karrieren din, og Readynez kan gi opplæringen og støtten som er nødvendig for å lykkes. Vurder å satse på en IT-sertifisering og ta det første skrittet mot å fremme karrieren din innen teknologi.

To personer overvåker systemer for sikkerhetsbrudd

Unlimited Security Training

ubegrenset tilgang til ALLE LIVE instruktørledede sikkerhetskurs du ønsker - alt for prisen av mindre enn ett kurs.

  • 60+ LIVE instruktørledede kurs
  • Money-back Garanti
  • Tilgang til 50+ erfarne instruktører
  • Opplært 50 000+ IT Pro's

Kurv

{{item.CourseTitle}}

Price: {{item.ItemPriceExVatFormatted}} {{item.Currency}}