Knæk Microsoft Azure Admin Certification: Nem vejledning

  • Azure Administrator certification
  • Published by: André Hammer on feb 06, 2024

En Azure-administratorsertifisering er svært ettertraktet av IT-selskaper i disse dager. Hvis du er klar til å ta karrieren din til neste nivå, kan det å bli sertifisert Microsoft Azure Admin hjelpe deg med å skille deg ut i den konkurrerende teknologibransjen.

I denne enkle veiledningen viser vi deg hvordan du trygt knekker Microsoft Azure Admin-sertifiseringen. Enten du er ny på Azure eller ønsker å øke ferdighetene, vil denne veiledningen gi deg den grunnleggende kunnskapen og tipsene for å hjelpe deg å lykkes.

La oss komme i gang på reisen din til å bli en sertifisert Azure Admin!

Forstå Azure-administratorrollen

Kjerneansvar

En Azure-administrators hovedansvar inkluderer administrasjon, overvåking og vedlikehold av Azure-skytjenester, støtte for infrastruktur og arkitektur. De hjelper også med å implementere sikkerhetstiltak for å beskytte data, applikasjoner og nettverk i Azure.

I tillegg er administratorer ansvarlige for å administrere skylagring og nettverk, samt konfigurere virtuelle nettverk (VNets) og gatewayer. En Azure-administrator spiller også en nøkkelrolle i å vurdere og feilsøke funksjonaliteten til Azure-tjenester og infrastrukturen de bruker.

Ved å oppfylle disse forpliktelsene effektivt, sikrer en Azure-administrator jevn, effektiv og sikker drift av Azure-systemer, og bidrar til den generelle funksjonaliteten og vedlikeholdet av plattformen.

For eksempel kan de jevnlig gjennomgå og oppdatere sikkerhetsprotokoller og tillatelser basert på beste praksis og industristandarder, eller optimalisere virtuelle maskiner og lagring for forbedret ytelse og kostnadseffektivitet.

Nødvendige ferdigheter

En Azure-administrator må forstå skykonsepter godt. Dette inkluderer virtualisering, nettverk og lagring. De må være dyktige i Azure-tjenester som databehandling, sikkerhet og databaser.

De må være i stand til å designe, bygge og drifte infrastruktur ved å bruke beste praksis og tilgjengelige verktøy. De må også ha et godt grep om funksjoner for sikkerhet, styring og samsvar.

I tillegg til tekniske ferdigheter, krever Azure-administratorer erfaring med PowerShell, kommandolinjegrensesnittet, Azure Portal og ARM-maler. Det er også viktig å forstå nettverk, Active Directory, skripting og automatisering.

Kompetanse på middels til avansert nivå innen cloud computing og ferdigheter i Azure-tjenester er nødvendig.

Problemløsning og analytiske ferdigheter er viktige i en Azure-administrators ansvar. De må feilsøke og løse problemer, identifisere muligheter for å forbedre systemer og analysere informasjon for å utvikle løsninger.

Effektiv kommunikasjon, prioritering av oppgaver og samarbeid med teammedlemmer er alle viktige aspekter ved jobben.

Detaljer om Azure Administrator Certification Exam

Eksamensformat

Eksamenen består av 66 spørsmål og du har 120 minutter på deg til å fullføre dem.

Tester varierer, men de dekker samme format: De første par elementene er vanligvis casestudier og består av flere spørsmål for hver. Ikke bli forvirret! Ta et dypt pust og trykk på.

På slutten av casestudiedelen av eksamenen kan du gå tilbake og se gjennom og gjøre endringer hvis du trenger det, men når du har bestått denne delen, kan du ikke gå tilbake til den.

Resten av eksamen vil hovedsakelig bestå av flervalgsoppgaver. Igjen kan du gå tilbake til spørsmål, men bare i denne eksamensdelen.

Kandidater må være klare for tidsbegrensede oppgaver, som å opprette og konfigurere Azure-ressurser. Eksamenen tar sikte på å teste deres evne til å drifte og vedlikeholde ressurser i Azure-skyen.

Ressurser du trenger

Kurs

Det er viktig å fullføre minst ett Azure AZ-104-kurs. Gjør alle de inkluderte laboratoriene for å sikre at du får praktisk erfaring.

Praksis eksamener

Disse er sannsynligvis nøkkelen til å bestå. Selv om du kanskje vet mye om Azure, gir det å jobbe gjennom øvingseksamener deg trygghet i å vite hva slags spørsmål som stilles, tidsbegrensninger og små detaljer du kanskje ikke har tenkt på. Praksiseksamener kan lære deg like mye som de faktiske kursene, spesielt hvis du jobber gjennom løsningene for hvert spørsmål. Prøv å jobbe gjennom minst fire praksiseksamener til du oppnår et bestått resultat.

YouTube-videoer

Disse er nyttige å se dagen før eksamen som en cram-økt. Her er noen anbefalte.

Spesifikke fokusområder

Azure-administratorrollen fokuserer på flere nøkkelområder:

  • Administrere Azure-identiteter og -styring
  • Implementere og administrere virtuelle nettverk
  • Implementering av Azure-lagring

Rollen innebærer også å administrere og distribuere dataressurser og konfigurere og administrere virtuelle maskiner.

For å utmerke seg i denne rollen trenger enkeltpersoner en sterk forståelse av Azure Active Directory, virtuelle nettverk, Azure Storage Accounts og Azure Virtual Machines. Ferdighet i bruk av PowerShell, kommandolinjegrensesnittet og ARM-maler for å automatisere oppgaver og administrere Azure-ressurser er avgjørende.

Azure Administrator-sertifiseringen f.eksam dækker administration af Azure-abonnementer og -ressourcer, implementering og administration af storage, implementering og administration af virtuelle maskiner, konfiguration og administration af virtuelle netværk og administration af identiteter. Det omfatter også vurdering og sikring af data, overvågning og fejlfinding af Azure-løsninger og implementering af backup- og gendannelsesløsninger.

Berettigelse og forudsætninger for certificeringen

For at være kvalificeret til Azure Administrator-certificeringen skal kandidater have et stærkt fundament inden for Azure-tjenester, sikkerhed, styring og styring af arbejdsbelastning. De bør også være dygtige til at bruge PowerShell, Command Line Interface, Azure Portal, ARM-skabeloner og operativsystemer.

Kandidater opfordres til at gennemføre Azure Fundamentals og Azure Administrator Associate-certificeringseksamenerne. Det anbefales også at have mindst seks måneders praktisk erfaring med Azure-administration.

Et par sidste tips til dig

Nu hvor du har fastslået, at du er berettiget og har forudsætningerne for at tage certificeringseksamenen, er det tid til at forberede dig! For at blive klar til Microsoft Azure Admin Certification-eksamenen minder vi dig om at øve dig med praktiske laboratorieøvelser, gennemgå officielle studievejledninger og tage øvelseseksamener for at vurdere din parathed. Overvej desuden at tilmelde dig onlinekurser eller søge mentorskab fra erfarne fagfolk.

Nøgle takeaways

Denne artikel er en guide til forberedelse til Microsoft Azure Admin Certification. Vi håber, at vores praktiske tips og strategier vil hjælpe dig med at få succes med din certificeringsrejse.

Readynez tilbyder et 4-dages AZ-104 Microsoft Certified Azure Administrator kursus og certificeringsprogram, der giver dig al den læring og support, du har brug for for at forberede dig til eksamen og certificering. AZ-104 Microsoft Azure Administrator Associate-kurset og alle vores andre Microsoft-kurser er også inkluderet i vores unikke ubegrænsede Microsoft-uddannelsestilbud, hvor du kan deltage i Microsoft Azure Administrator Associate og 60+ andre Microsoft-kurser for kun €199 pr. måned, den mest fleksible og overkommelige måde at få dine Microsoft-certificeringer på.

Kontakt os venligst med spørgsmål, eller hvis du gerne vil have en snak om din mulighed med Microsoft Azure Administrator Associate-certificeringen, og hvordan du bedst opnår den.

FAQ

Hvad er fordelene ved at få en Microsoft Azure Admin-certificering?

At opnå en Microsoft Azure Admin-certificering kan føre til karrierefremgang, højere indtjeningspotentiale og øgede jobmuligheder. Det demonstrerer ekspertise i at administrere cloud-tjenester, som er meget eftertragtet af virksomheder, der går over til eller allerede bruger Azure.

Hvad er hovedemnerne i Microsoft Azure Admin Certification-eksamenen?

De vigtigste emner, der dækkes, omfatter implementering og styring af infrastruktur, styring af sikkerhed og styring og styring af identiteter. Andre nøgleemner omfatter implementering og styring af applikationer og implementering og styring af dataplatforme.

Hvad er berettigelseskravene for at tage Microsoft Azure Admin Certification-eksamenen?

For at tage Microsoft Azure Admin Certification-eksamenen skal kandidater have erfaring med at implementere, administrere og overvåge en organisations Azure-miljø. De bør også være dygtige til forskellige Azure-tjenester som computing, storage og netværk.

Hvordan forbereder jeg mig bedst til Microsoft Azure Admin Certification-eksamenen?

For at forberede praksis med praktiske laboratorieøvelser, gennemgå officielle studievejledninger og tag praksiseksamener for at vurdere din parathed. Overvej desuden at tilmelde dig mindst ét onlinekursus og søg mentorskab fra erfarne fagfolk.

Hvad er karrieremulighederne efter at have opnået Microsoft Azure Admin Certification?

Efter opnåelse af certificeringen omfatter karrieremuligheder roller som Azure-administrator, cloud-løsningsarkitekt og DevOps-ingeniør. Disse roller involverer administration af Azure-ressourcer, design af cloud-løsninger og implementering af DevOps-praksis.

En gruppe mennesker diskuterer de seneste Microsoft Azure-nyheder

Unlimited Microsoft Training

ubegrænset adgang til ALLE de LIVE instruktørledede Microsoft kurser du ønsker - til en pris mindre end prisen for ét kursus.

  • 60+ LIVE instruktørledede kurser
  • Money-back Garanti
  • Adgang til 50+ erfarne instruktører
  • Uddannet 50,000+ IT Pro's

Kurv

{{item.CourseTitle}}

Pris: {{item.ItemPriceExVatFormatted}} {{item.Currency}}