3 tips til talentstrategien (og den digitale transformation)

1. Forstå digitalisering

Alle taler om digital transformation, dét er et af de udtryk, som forbliver relevant på den teknologiske agenda. Det er blandt andet fordi det er et uundgåeligt emne både i forhold til virksomhedens vækst, men også i forhold til dens overlevelse. Det er helt centralt, ved digital transformation, at det ikke er et projekt som startes, gennemføres og afsluttes. Det er en rejse uden afslutning og flere undersøgelser viser, at op mod 50% af alle medarbejdere efterspørger et større fokus på digitalisering, og de ønsker også at den digitale transformation skal gå hurtigere.

Derfor må talentstrategien omfatte planer for transformation både på strategisk virksomhedsniveau, men også på individ niveau som en del af medarbejdersamtaler eksempelvis.
 

2. Invester i kompetence

Der er mangel på digitalt talent nu og i fremtiden, og hele 62% af virksomhederne angiver mangel på ressourcer som den største hindring for vækst. Det er ikke længere selve teknologien som koster, det er medarbejdere som kan skabe værdi med den nye teknologi, som er den knappe ressource. Der er meget få virksomheder, som kan rekruttere alle de kompetencer, som de mangler og det kræver et helt nyt udgangspunkt for talentstrategien.

Der skal lægges en plan for et komplet talent økosystem: 

  • Rekruttering af nye ressourcer med erfaring indenfor de nye teknologier
  • Tilførsel af nyt talent som kan blive fremtidens eksperter
  • Omskoling af nuværende medarbejdere, til job roller indenfor de nye teknologier .

Se for eksempel hvordan andre har gjort hér.

3. Styring

Vil du have ressourcer der kan understøtte den fortsatte vækst, får du brug for en styringsmodel, som effektivt kan skabe overblik over kompetencebehov og kompetencegab på jobrolle niveau. Vil du nå næste præstationsniveau skal jobroller + kompetencer + målsætninger spille sammen, så du kan målrette kompetence udvikling og tilførsel på en måde, som understøtter optimal målstyring.

Vil du accelerere digital transformation?

I næsten et årti har Readynez konsulenter designet og implementeret teknologiske transformationer i partnerskab med alle typer virksomheder – store som små. Vi gør dig klar til fremtiden – hurtigt og sikkert.

 

 

 

 

 

 



 

To personer overvåger systemer for sikkerhedsbrud

Unlimited Security Training

ubegrænset adgang til ALLE de LIVE instruktørledede sikkerhedskurser du ønsker - til en pris mindre end prisen for ét kursus.

  • 60+ LIVE instruktørledede kurser
  • Money-back Garanti
  • Adgang til 50+ erfarne instruktører
  • Uddannet 50,000+ IT Pro's

Kurv

{{item.CourseTitle}}

Pris: {{item.ItemPriceExVatFormatted}} {{item.Currency}}