Lær om Microsoft AZ-140-kurset

  • Microsoft AZ-140 course
  • Published by: André Hammer on feb 12, 2024
Blog Alt NO

Å navigere i verden av cloud computing og virtualisering kan være en kompleks oppgave. Men med riktig opplæring og sertifisering, for eksempel Microsoft AZ-140-kurset, kan enkeltpersoner få ekspertisen som trengs for å designe, implementere og administrere en Windows Virtual Desktop-infrastruktur på Microsoft Azure. Dette kurset er en verdifull ressurs for de som ønsker å forbedre sine ferdigheter innen skytjenester og virtuelle skrivebordsmiljøer.

Oversikt over Microsoft AZ-140-kurset

Hva er Microsoft AZ-140-kurset?

Microsoft AZ-140-kurset, også kjent som konfigurering og drift av Microsoft Azure Virtual Desktop, er en mulighet for IT-fagfolk til å dykke dypt ned i vanskelighetene ved Azures virtuelle skrivebordsinfrastruktur. Dette omfattende kurset er utviklet for å lære deltakerne hvordan de planlegger, leverer og administrerer virtuelle skrivebordsopplevelser og eksterne apper, for enhver enhet, på Azure. Gjennom en blanding av ekspertinstruksjoner og praktisk, praktisk erfaring, kan elevene forvente å komme frem med en grundig forståelse av hvordan de kan bruke Azure Virtual Desktop-funksjoner og -funksjoner.

Målgruppeprofil for Microsoft AZ-140-kurset

De ideelle kandidatene for Microsoft AZ-140-kurset er IT-fagfolk som har erfaring med Azure-tjenester, inkludert Azure Virtual Desktop, og som ønsker å validere ferdighetene sine. Azure-administratorer, Azure-arkitekter og Microsoft 365-administratorer som er ansvarlige for å levere eksterne skrivebordstjenester vil ha stor nytte av dette kurset. I tillegg vil sikkerhetsingeniører med interesse for å implementere sikre og kompatible desktop- og appvirtualiseringsløsninger i Azure finne dette kurset i samsvar med karrieremålene deres.

Ferdigheter målt i Microsoft AZ-140-kurset

Kurset måler en rekke ferdigheter som er nødvendige for konfigurasjon og drift av Microsoft Azure Virtual Desktop. Disse inkluderer planlegging og implementering av Windows Virtual Desktop-vertspooler, administrering av brukeridentiteter og roller, administrering av lagring, apper og nettverkstilkobling, og overvåking og vedlikehold av infrastrukturen. Ved å mestre disse ferdighetene kan fagfolk sikre effektiv distribusjon og administrasjon av Azure Virtual Desktop-miljøer, i samsvar med organisasjonsbehov og beste praksis i bransjen.

Planlegg og implementer Windows Virtual Desktop Host Pools

Plan for vertsbassenger

Vertspooler er en grunnleggende komponent i Windows Virtual Desktop som gjør det mulig å gruppere virtuelle maskiner (VM) for å administrere brukertilgang og applikasjonsdistribusjon. Planlegging for vertspooler innebærer å bestemme typen og størrelsen på VM-ene, forstå nettverkskravene og beregne nettverkskapasiteten som er nødvendig for å sikre jevn ytelse. Det inkluderer også design for skalerbarhet og robusthet for å møte kravene til varierende arbeidsbelastninger og potensiell vekst.

Implementer vertspooler

Implementering av vertspooler krever en kombinasjon av teknisk kunnskap og strategisk framsyn. Det innebærer å opprette og konfigurere vertspooler i Azure-portalen eller via PowerShell-skripting, distribuere øktverter og sette opp nødvendige infrastrukturkomponenter som lagringskontoer og nettverkstilkobling. Riktig implementering sikrer at det virtuelle skrivebordsmiljøet er robust, sikkert og klart for brukere å koble til eksternt ved hjelp av Remote Desktop Protocol (RDP).

Administrer apper på Windows Virtual Desktop

Installer apper på øktverter

Når det gjelder å administrere applikasjoner på Windows Virtual Desktop, er installasjon av apper på øktverter et kritisk trinn. Det innebærer å sette opp applikasjoner i det virtuelle miljøet slik at de er tilgjengelige for brukere på deres virtuelle skrivebord. Denne prosessen krever nøye vurdering av appenes kompatibilitet med virtualiseringsteknologiene og det potensielle behovet for oppdateringer eller tilpassede konfigurasjoner for å sikre optimal ytelse.

Konfigurer apper

Utover installasjon innebærer konfigurering av apper for Windows Virtual Desktop å definere brukertilgangstillatelser, integrering med Azure Active Directory for identitetsadministrasjon og konfigurering av applikasjonsgrupper for effektiv administrasjon. Konfigurasjon sikrer at apper er skreddersydd til de spesifikke behovene til organisasjonen og at brukerne får en sømløs opplevelse når de får tilgang til dem fra deres virtuelle skrivebord.

Planlegg og konfigurer brukermiljøer og FSLogix

Planlegg brukermiljøer

Brukermiljøer i Windows Virtual Desktop er avgjørende for å gi en personlig og konsistent opplevelse på tvers av økter. Planlegging av brukermiljøer innebærer å bestemme hvordan brukerprofiler, data og innstillinger skal håndteres. Dette inkluderer beslutninger om implementering av roaming-profiler, mappeomdirigering eller utnyttelse av profilbeholderløsninger som FSLogix for å forbedre brukeropplevelsen.

Implementer FSLogix

FSLogix er et sett med løsninger som forbedrer administrasjonen av brukerprofiler og applikasjoner på Windows Virtual Desktop. Implementering av FSLogix innebærer å sette opp profilbeholdere og konfigurere FSLogix-komponenter tilsikre at brukernes profiler er raskt tilgjengelige og at applikasjoner fungerer som om de var installert på brukerens enhet. Riktig implementering av FSLogix kan føre til reduserte påloggingstider og forbedret brukertilfredshet.

Administrer identitet og sikkerhet for Microsoft Azure

Administrer nettverk

Administrering av nettverk er et sentralt aspekt for å sikre identitet og sikkerhet i Microsoft Azure. Dette inkluderer konfigurering av nettverkstilkobling mellom Azure-ressurser, håndheving av nettverkspolicyer og etablering av sikre tilkoblinger til lokale nettverk og internett. Effektiv administrasjon av nettverk sikrer at Azure Virtual Desktop-sesjoner ikke bare er sikre, men også gir den nødvendige ytelsen for sluttbruker-skrivebordsmiljøer.

Overvåk og vedlikehold Windows Virtual Desktop Infrastructure

Kontinuerlig overvåking og vedlikehold er nøkkelen til jevn drift av Windows Virtual Desktop-infrastrukturen. Ved å bruke verktøy som Azure Monitor og Azure Security Center kan IT-fagfolk spore helsen til den virtuelle skrivebordsinfrastrukturen, svare på hendelser og implementere oppdateringer og patcher etter behov. Denne proaktive tilnærmingen til overvåking og vedlikehold bidrar til å forhindre potensielle problemer og sikrer et sikkert og pålitelig virtuelt skrivebordsmiljø.

Identitetsintegrasjon og sikker tilgang

Innlemming av identitetsintegrasjon og sikker tilgang i Windows Virtual Desktop-infrastrukturen er avgjørende for å beskytte sensitive data og sikre samsvar med organisasjonens retningslinjer. Dette innebærer å utnytte Azure Active Directory for autentisering og implementere multi-factor authentication (MFA) for et ekstra lag med sikkerhet. Ved å integrere identitetshåndteringsløsninger og håndheve sikre tilgangsprotokoller, kan organisasjoner redusere risikoen for uautorisert tilgang og datainnbrudd betydelig.

Optimaliser brukeropplevelse og klientinnstillinger

Optimalisering av brukeropplevelsen og klientinnstillingene i et Windows Virtual Desktop-miljø innebærer å finjustere ulike komponenter for å sikre at brukerne får en jevn og produktiv opplevelse. Dette inkluderer konfigurering av brukerinnstillinger for å optimalisere ytelsen til skrivebordsøkter, justering av klientinnstillinger for best mulig skjerm- og inngangsytelse, og å sikre at nettverkstilkoblingen er robust nok til å håndtere brukerkrav. Ved å fokusere på disse områdene kan IT-fagfolk gi en virtuell skrivebordsopplevelse som tett speiler arbeid på en lokal maskin, og dermed øke brukertilfredsheten og produktiviteten.

Avslutter

Avslutningsvis tilbyr Microsoft AZ-140-kurset et omfattende pensum for IT-fagfolk som ønsker å spesialisere seg i Microsoft Azure Virtual Desktop. Fra planlegging og implementering av vertspooler til administrasjon av applikasjoner, brukermiljøer og sikkerhet, dekker kurset alle de essensielle aspektene som trengs for å drive og vedlikeholde en robust virtuell skrivebordsinfrastruktur.

Readynez tilbyr et 4-dagers Microsoft-sertifisert Azure Virtual Desktop-kurs og sertifiseringsprogram, som gir deg all læring og støtte du trenger for å forberede deg til eksamen og sertifisering. AZ-140 Microsoft Azure Virtual Desktop-kurset, og alle våre andre Microsoft-kurs, er også inkludert i vårt unike Ubegrensede Microsoft-opplæringstilbud, hvor du kan delta på Microsoft Azure Virtual Desktop og 60+ andre Microsoft-kurs for bare €199 per måned, den mest fleksible og rimelige måten å få Microsoft-sertifiseringene dine på.

Ta kontakt med oss ​​med spørsmål eller hvis du vil ha en prat om muligheten med Microsoft Azure Virtual Desktop-sertifiseringen og hvordan du best oppnår den.

FAQ

Hva er Microsoft AZ-140-kurset?

Microsoft AZ-140-kurset er et spesialisert opplæringsprogram utviklet for å utstyre IT-fagfolk med ferdighetene som trengs for å konfigurere og betjene Microsoft Azure Virtual Desktop.

Hvem er målgruppen for Microsoft AZ-140-kurset?

Kurset er ment for Azure-administratorer, arkitekter og Microsoft 365-administratorer med fokus på å levere eksterne skrivebordstjenester, samt sikkerhetsingeniører som er interessert i virtuell skrivebordsinfrastruktur.

Hva er forutsetningene for å ta Microsoft AZ-140-kurset?

Kandidater bør ha erfaring med Microsoft Azure-tjenester, spesielt Azure Virtual Desktop, og ha kunnskap innen områder som virtualisering, nettverk, identitet og lagring.

Hvor lang tid tar det å fullføre Microsoft AZ-140-kurset?

Varigheten av kurset kan variere avhengig av læringstempo og tidsplan for den enkelte, men det innebærer vanligvis flere dager med intensive studier.

Er det noen sertifiseringer eller eksamener knyttet til Microsoft AZ-140-kurset?

Ja, kurset forbereder deltakerne til Microsoft AZ-140-eksamenen, som er en del av kravene for Microsoft Certified: Azure Virtual Desktop Specialty-sertifiseringen.

En gruppe mennesker som diskuterer de siste Microsoft Azure-nyhetene

Unlimited Microsoft Training

ubegrenset tilgang til ALLE LIVE instruktørledede Microsoft kurs du ønsker - alt for prisen av mindre enn ett kurs.

  • 60+ LIVE instruktørledede kurs
  • Money-back Garanti
  • Tilgang til 50+ erfarne instruktører
  • Opplært 50 000+ IT Pro's

Kurv

{{item.CourseTitle}}

Price: {{item.ItemPriceExVatFormatted}} {{item.Currency}}